Financieel Fit Programma 2017-11-17T13:52:46+00:00

Financieel Fit Programma

Medewerkers met financiële zorgen vragen vaak niet om hulp. Wanneer de werkgever een loonbeslag ontvangt is het eigenlijk al te laat. Het is een duidelijk signaal dat er financieel gezien zaken niet op orde zijn. Wanneer medewerkers in een vroeg stadium preventief hulp kunnen krijgen, kan er in veel gevallen erger worden voorkomen. Werkgevers kunnen hier een belangrijke rol in spelen door ondersteuning op maat te faciliteren.

Wat is het Financieel Fit Programma?

Het Financieel Fit Programma zorgt ervoor dat uw medewerkers met geldzorgen productief blijven en zich minder vaak ziekmelden. Medewerkers met geldzorgen kunnen stressklachten hebben en soms de neiging om zich te isoleren. Onze doelstelling is daarom: de financiële zelfredzaamheid van uw medewerkers vergroten, de arbeidsproductiviteit waarborgen en het uitvalrisico verlagen en verzuim voorkomen.

Hoe werkt het?

Het Financieel Fit programma zorgt ervoor dat uw medewerkers professionele hulp krijgen van een geregistreerd financieel planner. Op basis van het intakegesprek worden de inkomsten, uitgaven, schulden en bezittingen geïnventariseerd. Aan de hand hiervan zal een toekomstbestendig budgetplan worden opgesteld. Het budgetplan geeft inzicht in de gewoontes en het bestedingsbedrag van de medewerker.

Signalen van medewerkers met geldzorgen

  • Medewerker vraagt om een voorschot of lening
  • Toename van het ziekteverzuim
  • Verzoek om extra uren

  • Loonbeslag

  • Werknemer is stressgevoelig of heeft concentratieproblemen waardoor hij minder productief is

Financieel Fit Programma

The Human Works werkt voor het Financieel Fit Programma nauw samen met Georges Tychon (TYGEO Inkomensbeheer). Om de dienstverlening zo laagdrempelig mogelijk aan te bieden voor medewerkers wordt het Programma aangeboden op basis van een vaste overeenkomst met de werkgever. Informeer naar de mogelijkheden op maat voor jouw organisatie.

Diensten

Meer informatie

Download de flyer of neem contact met ons op via info@thehumanworks.com of 0317 – 31 34 88.

Aanmelden

Direct medewerker aanmelden