Tips voor het terugdringen van ziekteverzuim

Wanneer iemand vastloopt in het leven is ziekteverzuim, een lagere productiviteit of beperkte inzetbaarheid vaak het gevolg. Door het terugdringen van ziekteverzuim vergroot je de productiviteit en voorkom je een grote post met verzuimkosten.

Op zoek naar tips voor het verlagen en terugdringen van ziekteverzuim? Lees dan snel verder!

Verzuimpreventie: hoe ziekteverzuim voorkomen?

Preventie van ziekteverzuim is belangrijk om de productiviteit binnen de organisatie te vergroten. Om aan de slag te gaan met verzuimpreventie geven we in dit artikel tips voor het voorkomen van ziekteverzuim.

Tips terugdringen ziekteverzuim | The Human Works

Herken signalen

Vaak kan ziekteverzuim al in een veel eerder stadium worden gesignaleerd. Wanneer je signalen bij medewerkers vroegtijdig herkent, kun je samen opzoek gaan naar een oplossing en verzuim voorkomen. Enkele signalen waar je op kunt letten:

  • De medewerker is prikkelbaar
  • De medewerker kan zich niet goed concentreren
  • De medewerker lijkt het overzicht kwijt te zijn
  • De medewerker is vermoeid en/of slaapt niet goed

Praat erover

Ga zo nu en dan in gesprek met je medewerkers, toon interesse en bied een luisterend oor. Medewerkers die al lange tijd op hun tenen lopen door bijvoorbeeld stress zullen het fijn vinden om het gevoel te krijgen dat je er voor ze bent zonder ze meteen af te rekenen op hun functioneren. Kom erachter of de medewerker hulp kan gebruiken en of hij het naar zijn zin heeft op werk. Ook kunnen bovengenoemde signalen naar voren komen in het gesprek.

Bedrijfsmaatschappelijk werk en coaching

Door een bedrijfsmaatschappelijk werker of coach in te schakelen bied je medewerkers een luisterend oor en de mogelijkheid om aan zichzelf te werken. Je helpt medewerkers te re-integreren op de werkvloer en in de toekomst verzuim te voorkomen.

Goede arbeidsomstandigheden

Zorg ervoor dat jouw medewerkers de juiste omstandigheden hebben om hun werk uit te voeren. Denk aan de juiste bureaustoel, geschikte werkkleding en een prettig werkklimaat.

De oorzaken van ziekteverzuim

Voor het terugdringen van ziekteverzuim is het belangrijk om erachter te komen wat de oorzaken van ziekteverzuim zijn. Dit kan bijvoorbeeld zijn: stress, geen plezier in werk, ziekte, blessure of fysieke arbeidsbelasting.

Ziekteverzuim terugdringen? The Human Works helpt!

The Human Works helpt je met het voorkomen en terugdringen van ziekteverzuim. Wij zijn inzetbaar voor bedrijfsmaatschappelijk werk, coaching, als vertrouwenspersoon en nog veel meer. Neem contact met ons op via info@thehumanworks.com of 06 – 549 169 88 voor meer informatie.

Vragen of aanmelden?

Heb je na het lezen nog vragen? Neem gerust contact met ons op via het contactformulier of onderstaande gegevens:

Wil je direct iemand aanmelden? Dat kan via onderstaande knop. We streven ernaar om binnen 3 werkdagen contact op te nemen.

Direct aanmelden!