Essentie van preventie

In de praktijk zien we het aantal aanmeldingen, voor individuele begeleiding van werknemers, enorm toenemen. Op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, maar steeds vaker zijn werkdruk en persoonlijke problemen de aanleiding. Soms is er zelfs al sprake van een verzuim wat soms echt voorkomen had kunnen worden.

Waarom een preventiespreekuur?

Het begint met vroegtijdige signalering door de werknemer zelf of door de leidinggevende. Wanneer een werknemer niet optimaal functioneert is dit reden genoeg om in te grijpen. Een gezond evenwicht tussen mens en organisatie speelt tenslotte een cruciale rol in het bedrijfsresultaat.

Bedrijfsmaatschappelijk werk en coaching vormen een belangrijke schakel om dit evenwicht gezond te houden. Door de neutrale, laagdrempelige, maar bovenal praktische aanpak, zijn wij in staat om psycho-sociale oorzaken uit het verzuim te houden.

Het inrichten van een preventiespreekuur is een cruciaal onderdeel van het sociale klimaat en het werkplezier binnen uw organisatie. Daarnaast levert het een belangrijke bijdrage aan de reductie van verzuim. Aandacht voor mensen loont namelijk altijd.

Graag gaan wij met u in gesprek over het evenwicht tussen uw mensen en uw organisatie.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief

Diensten

Meer informatie

Download de brochure of neem contact met ons op via info@thehumanworks.com of 0317 – 31 34 88.

Aanmelden

Direct medewerker aanmelden