De kunst van acceptatie

Gemerkt en ongemerkt maken we ons extra druk over allerlei dingen waar we niet direct invloed op hebben. We lopen allemaal nu en dan pijn op in ons leven via bijvoorbeeld een relatiebreuk, verlies van een dierbare, onze gezondheid, een baan etc.  Het is heel normaal om hier een tijdje van uit ons doen te zijn en daar van alles bij te voelen: onmacht, verdriet, boosheid, onbegrip etc. Op een gegeven moment is het echter ook heel normaal dat het stapje voor stapje af zwakt en dat we langzaamaan weer open gaan staan voor nieuwe ervaringen.

We willen niet zo piekeren, het moet weg. Wat een gezeur. Kom op, nu doorgaan! We gaan steeds meer vechten tegen ons gevoel omdat dat niet mag of niet uitkomt. Het lijden wordt steeds groter!

Accepteer dat pijn en tegenslag bij het leven hoort en dat niemand perfect is. Accepteer dat iedereen in een bizarre situatie zit met alle gevolgen van dien en accepteer dit als de huidige realiteit. Pas daarna kun je kijken hoe je hier stap voor stap meer om kan gaan.

Bekijk alle tips